3 módszer a mezítláb (biztonságosan!) Futtatására a homokban

Hitt már valaha a meztelen futásban vagy a tengerparton? Nem a rövidnadrágod nélkül, a program (nagyon biztosak vagyunk benne, Aston Villa FC Mez hogy illegális), azonban cipője nélkül. A SANS cipőben lévő lépéseinek néhány előnye van, az államok Stephen Pribut, D.P.M., egy washingtoni, D.C. székhelyű podiatrist, aki a sportgyógyászatra és a biomechanikára összpontosít. „Természetesen lerövidíti a lépést, amikor mezítláb fut, így a lábad eleje felé szállsz le, nem pedig a sarkán, ami azt jelenti, hogy sokkal több lépést tesz mérföldenként. Hasonlóképpen nem kell aggódnia, hogy a cipője ugyanolyan szoros -e, akár laza is, vagy ha hólyagokat ad neked. ” A flipside -en szintén növelheti a sérülések veszélyét, mint például az Achilles -íngyulladás, a borjútizmok húzása, valamint a feszültségtörések, különösen, ha hamarosan is nehéznek tart, a Dr. Pribut.

Három módszer található a homokba vezető lépések biztonságos előkészítésére:

Erőt épít

“Van egy tipikus hit, hogy a mezítláb futása azonnal javítja a lábad, mert cipő nélkül keményebben kell dolgozniuk” – mondja Dr. Pribut. Az ausztráliai Queenslandi Egyetemen végzett, nemrégiben végzett kutatási tanulmány azonban azt sugallja, hogy ez nem feltétlenül igaz. A tanulmányban a futók mezítláb futottak egy futópadon, amely meghatározta az egyes lépések erejét, valamint a párnázott cipők használatakor ismét. A kutatók rájöttek, hogy a mezítláb boltív lecsökken, amikor a földre ütközik, miközben a futócipő elkerüli ezt – és valóban a lábad izmainak keményebben működnek a boltív stabilizálása érdekében.

Mégis, a mezítláb módosítása a mechanikát, így a lábad, valamint a lábak számára másképp dolgozik, mint amennyire használják. (A homokhoz hasonló esetekben Spanyol labdarúgó-válogatott Mez is lehet egy állandó felület, ellentétben a futópaddal.) Dr. Pribut azt javasolja, hogy legalább két héttel előkészítsenek, mielőtt a homokba futnának a borjak, valamint a lábad kis izmainak javítása érdekében. Próbálja ki a borjúnöveléseket (álljon egy lépéssel a lábad gömbjével, és emelje fel a sarkát), valamint a lábujj göndörét (terítse el a törülközőt a lábad alatt, és súroljon, és engedje el a lábujjaival). Cél az egyes gyakorlatok 15-20 ismétléséhez, naponta kétszer.

Kezdje el lassan

Még akkor is, ha tapasztalt futó vagy, kezelje a mezítláb futást, mint egy teljesen új tevékenységet, és fokozatosan fejlessze ki a futásteljesítményt. “A mezítláb futásakor sokan végül az elülső lábára kerülnek, mivel csak nem kényelmes leszállni a sarkán cipő nélkül” – mondja Dr. Pribut. A lábának szférájára való leszállás azonban a lábát és a lábát másképp is működik, mint amennyit használnak. Az Achilles -inaknak, valamint a borjú izmainak keményebben kell dolgoznia, hogy a lábad szféráján tartsa. A lábad eleje szintén jóval sokkal több erőt vesz igénybe minden alkalommal, amikor leszáll, ami feszültséget okozhat, ha azonnal teljes fojtószelepet végez.

Ha azt tervezi, hogy futtatja a tipikus távolságú sans cipőt, Dr. Pribut azt javasolja, hogy hetente többször járj mezítlábnál (még akkor is, ha a fűben van), valamint lassan javítja a sebességét, valamint a futásteljesítményt több hét alatt, hogy lehetővé tegye az engedélyezést. A tested alkalmazkodni. Ha mezítláb jár, akkor is hasonló mechanikával fog rendelkezni, bár a tipikus távolság elején levágja, nem rossz ötlet, hogy figyelembe vegye a felületi stabilitás különbségét.

Maradj tiszta

Ez a javaslat úgy tűnhet, mint egy brainer, azonban amikor a napot egy zavaróan kedves tengerparton töltötted, egyszerű lehet elfelejteni: „Mindig AZ Alkmaar Mez mossa le a lábad, amikor hazaér” – mondja Dr. Pribut. Segít abban, hogy bármilyen típusú karcolást megtekintsen, ha egy héjra lép, és segít elkerülni a fertőzést. Amellett, hogy természetesen csak segíti a lábad tiszta tartását, ami soha nem rossz dolog.

Ez az információ csak az akadémiai funkciókra vonatkozik, és nem az orvosi diagnózis vagy kezelés helyettesítésére szolgál. Nem szabad ezt az információt felhasználni egy egészségügyi és wellness kérdés vagy állapot diagnosztizálására vagy kezelésére. Az étrend megváltoztatása, az alvási szokások megváltoztatása, a kiegészítők szedése vagy az új fizikai fitnesz rutinjának megváltoztatása előtt mindig ellenőrizze az orvosát

Paige fowler

Paige Fowler egy New York-i székhelyű szabadúszó író, valamint engedéllyel rendelkező jóga oktató, akinek a munkája a nők egészségében, alakjában, egészségében, oxigénjében, megelőzésében, valamint számos egyéb egészségügyi és wellness kiadványban jelent meg. Hasonlóképpen anya és étel szerelmese. Megfelelheti a konyhai kalandjait az abalcancedlifecooks.com webhelyen.

Hitt már valaha a meztelen futásban vagy a tengerparton? Nem a rövidnadrágod nélkül, a program (nagyon biztosak vagyunk benne, Aston Villa FC Mez hogy illegális), azonban cipője nélkül. A SANS cipőben lévő lépéseinek néhány előnye van, az államok Stephen Pribut, D.P.M., egy washingtoni, D.C. székhelyű podiatrist, aki a sportgyógyászatra és a biomechanikára összpontosít. „Természetesen lerövidíti…

Leave a Reply

Your email address will not be published.