A box guggolás nem csökkenti a guggolás teljesítményét a súlyemelőknél

A Box guggolás nem csökkenti a guggolás teljesítményét a súlyemelőknél

Forrás: Wolters Kluwer Health: Lippincott Williams & Wilkins

A nyújtási rövidítő ciklus eltávolítása nem befolyásolja negatívan az izom aktivitását,
Jelenti a Journal of Strength and Conditioning Research -t

NEWSWISE – A „Box Gugg”, a súlyemelő népszerű edzési technikája, „korlátozott negatív következményekkel jár” a guggolás teljesítményére az erőképzés során. Erő- és kondicionáló társulás. A folyóirat a Lippincott Williams & Wilkins, a Wolters Kluwer Health része, az információs és vállalati hírszerzés vezető szolgáltatója, a hallgatók, szakemberek, valamint az orvostudomány, az ápolás, a szövetséges egészség és a gyógyszertárak számára.

„Ez a tanulmány nagyon csekély különbséget talált a kinetikus változókban vagy az izomtivitásban a két felvonó között” – mondta a tanulmány, amelyet Jeffrey M. McBride, az Appalachian Flamengo Mez Állami Egyetem, Boone, N.C. Nagyon hasonló inger a lábhoz és az alsó hát izomához, és ezért valószínűleg hasonló erőnövekedést eredményezne az edzés során. ”

A ‘Box’ technika eltávolítja a stretch-rövidítő ciklust, de nem csökkenti a guggolás teljesítményét
A standard guggolás technikában a súlyemelő a súlyzót a hát felső részén helyezi el, majd a térdet csökkenti, hogy elérje a guggoló helyzetet. A doboz guggolása ennek a technikának a könnyű módosítása, amelyben az emelő leáll és ül egy dobozon a guggolás végén. Ez azt jelenti, hogy a doboz guggolás csak egy excentrikus fázisból áll-ez kiküszöböli a koncentrikus fázist, vagy a „stretch-shortening” ciklust a guggolás végén.

Ennek a módosított technikának a hatásainak tesztelésére a kutatóknak nyolc versenyképes férfi erőemelõje Celta de Vigo Mez végezte el a guggolás és a doboz guggolás sorozatát. A mozgásokat egy erőplatformon állva végeztük, a rúdhoz rögzített átalakítókkal, hogy mérje az erő és a sebességet, amelyet az energia kiszámításához használtunk. Elektromiográfiát használtunk a releváns izmok elektromos aktivitásának mérésére.

“Az eredmények azt mutatják, hogy a felső erő és a felső erő hasonló a guggolás és a guggolás között” – írja McBride és munkatársai. Valójában néhány ismétlés során a felső erő a guggolás során lényegesen alacsonyabb volt, összehasonlítva a doboz guggolásával. Általában az elektromiográfia magasabb izom aktivitást mutatott a guggolás során, összehasonlítva a doboz guggolásával.

A doboz guggolás népszerű alternatívája a súlyemelőnek a hagyományos guggolás technikájához. A doboz használata azonban kiküszöböli a nyújtási rövidítő ciklust. Más típusú tevékenységekben-különösen az ugrásban, a nyújtási rövidítő ciklus jelentősen fokozott teljesítményt eredményez. Korábbi tanulmányok azonban nem vizsgálták meg, hogy a stretch-rövidítő ciklus kiküszöbölése egy doboz használatával hogyan befolyásolja a felvonó kinetikáját és izom aktivitását.

Az eredmények azt sugallják, hogy a box guggolás „nem gyakorolható szignifikáns pozitív vagy negatív hatással a guggolás teljesítményére” – írják a szerzők. “Így egy guggolás vagy doboz guggolás használata nagyon hasonló ingert kínál a lábhoz és az alsó hát izomzatához, Juventus Mez és valószínűleg hasonló erőnövekedést eredményezne az edzés során.” Úgy vélik azonban, hogy mivel a stretch-shortening ciklus sok sport „létfontosságú alkotóeleme”, „a guggolás, beleértve a stretch-rövidítő ciklust, nagyobb előnyökkel járhat”.

A Journal of Serrence and Conditioning Research -ről
A Journal of Rength and Conditioning Research (JSCR) szerkesztői missziója az, hogy a kutatás révén előmozdítsák az erő és a kondicionálás ismereteit. A folyóirat egy különálló szempontja, hogy javaslatokat tartalmaz a kutatási eredmények hasznos felhasználására. Míg a folyóirat neve az erőt és a kondicionálást külön entitásként határozza meg, az erőt a kondicionálás részének tekintik. A folyóirat elősegíti a szakértői áttekintésű kéziratok közzétételét, amelyek az alkalmazott testmozgás tudományán keresztül növelik a kondicionálás és a sport megértését. A JSCR a Nemzeti Erő- és Kondicionáló Szövetség hivatalos kutatási folyóirat. Nemzeti erő és kondicionáló szövetség.

A Box guggolás nem csökkenti a guggolás teljesítményét a súlyemelőknél Forrás: Wolters Kluwer Health: Lippincott Williams & Wilkins A nyújtási rövidítő ciklus eltávolítása nem befolyásolja negatívan az izom aktivitását, Jelenti a Journal of Strength and Conditioning Research -t NEWSWISE – A „Box Gugg”, a súlyemelő népszerű edzési technikája, „korlátozott negatív következményekkel jár” a guggolás teljesítményére…

Leave a Reply

Your email address will not be published.