Mindent, amit tudnod kell a zabtejről

, nem kétséges, hogy a zabtejnek egy kis pillanat van a legjobban, és a szupermarketekben a hűtött tokoktól a kávézó menükig jelennek meg. És ha egyszer megkóstolja, milyen krémes van a reggeli Joe -csésze vagy a délutáni turmixban, láthatja, honnan származik az összes zümmögés. De mi ez pontosan és sokkal táplálóbb, mint a tehéntej vagy más tejtermék -alternatívák? Ezek a kérdések Vandana Sheth, RD, a Los Angeles -i székhelyű táplálkozási szakember, nemrégiben mérlegelték.

Mint számos tejmentes ezüst, a zabtejet egy növény (ebben az esetben nyilvánvalóan zab) és a víz kombinálásával készítik, majd a folyadékot kiszűrjük. Valójában Sheth szerint nagyon könnyű elkészíteni magát. Csak adjon hozzá egy csésze hengerelt zabot és három csésze vizet a nagy teljesítményű turmixgéphez, és hagyja, hogy egy percig futjon. Akkor csak szűrjük le egy sajtkendőn, és voilà, van zabtej. A zabból származó szénhidrátok miatt a kapott folyadék annyira krémes. És ez testreszabható: „Ha kis ízt vagy édességet szeretne, adjon hozzá néhány csepp vanília vagy néhány dátumot a turmixgépbe a zabkal” – mondja Sheth.

Az egyik oka annak, hogy most a legjobban népszerű, hogy az emésztőrendszernél elég könnyű lehet. “A zabtej természetesen laktóz- és tejmentes, ami akkor jó, ha laktóz intolerancia, allergiás a tejtermékekre, vagy csak úgy dönt, hogy nem eszik állati termékeket”- mondja Sheth. “Ez egy jó alternatíva más tej alternatívákhoz, például a mandula vagy a szója tejhez is, ha allergiás vagy.”

Ennek ellenére egészséges kiegészítés a következő latte -jéhez? “Mivel a folyadékból feszíti a zabot, nincs annyira rost, mint egy tál zabliszt Dán labdarúgó-válogatott Mez megiszik” – mondja Sheth. “De még mindig van néhány jó rost (2 gramm egy csészében).” És mivel a tejtermék nem szállít rostot, ez hozzáadott bónusz.

A zabtejre való váltás hátránya az, hogy nagyon kevés fehérjét kínál: 2 gramm / csésze, összehasonlítva egy csésze tehéntejben végzett gyakorlatilag 9 grammhoz Santos Laguna Mez és körülbelül 6 gramm egy csésze szója tejben. A zabtejből hiányzik az alapvető tápanyagok, amelyeket a tehén tej, például a kalcium kínál, de ha egy boltból vásárol zabtejet, ahelyett, hogy önmagát készítené, akkor gyakran megerősítik. “A csomagolt zabtej kalcium, D -vitamin, A -vitamin és néhány B -vitamin hozzáadódik hozzájuk” – Crystal Palace FC Mez mondja Sheth.

A legtöbb csomagolt zabtej kupa körülbelül 100 kalóriát tartalmaz, ami sokkal több, mint édesítetlen mandulatej, de körülbelül egy százalékos tej. Csak győződjön meg arról, hogy nézze meg a címkét – a kalóriák magasabbak lehetnek, ha hozzáadott cukrokkal és ízesítéssel, például csokoládé vagy vanília zab tejet kapnak.

Ez az információ csak oktatási célokra szolgál, és nem szánták az orvosi diagnózis vagy kezelés helyettesítését. Nem szabad ezt az információt felhasználni egy egészségügyi probléma vagy állapot diagnosztizálására vagy kezelésére. Az étrend megváltoztatása előtt mindig kérdezze meg orvosát, az alvási szokások megváltoztatása, a kiegészítők szedése vagy az új fitnesz rutin megkezdése előtt.

Alice Oglethorpe

Alice Oglethorpe egy szabadúszó író és szerkesztő, székhelye Chicagóban, IL. Fedezi az egészségre, a boldogságra, a fitneszre és bármi mást, ami érdekli. Munkája az O -ban, az Oprah magazinban, önmagában, alakban, fitneszben, Redbook, Health, Better Homes & Gardens, Pszichológia, jó háztartás és még sok más jelent meg.

, nem kétséges, hogy a zabtejnek egy kis pillanat van a legjobban, és a szupermarketekben a hűtött tokoktól a kávézó menükig jelennek meg. És ha egyszer megkóstolja, milyen krémes van a reggeli Joe -csésze vagy a délutáni turmixban, láthatja, honnan származik az összes zümmögés. De mi ez pontosan és sokkal táplálóbb, mint a tehéntej vagy…

Leave a Reply

Your email address will not be published.