6 ok, amiért mérlegelnie kell a csontleves

használatát Matt Weik

A csontleves nemrégiben sok népszerűséget szerez az egészségtudatos egyének körében. Ennek a folyékony aranynak óriási egészségügyi előnyei vannak, így ideális étrend -kiegészítővé teszi számos ember számára, aki egészségét és táplálkozását új magasságokba kívánja venni.

Vessen egy pillantást arra, hogy pontosan mi a csontleves, nézd meg, mi teszi ezt figyelemre méltóvá, és miért kell fontolóra vennie a használatát.

Mi a csontleves?
A csontleves egy olyan folyadék, amelyet úgy készítenek, hogy az állatok (elsősorban szarvasmarha, csirke vagy hal) csontjait és kötőszöveteit több mint 24 órán át forralják. Táplálékkal tele van, és elsősorban sírokban, szószokban és levesekben használják.

Legutóbb az egészséges ital szegmensben népszerűség megszerzése. Ezenkívül számos porfajtát is értékesítenek a kiskereskedelmi és az interneten is.

Mi a különbség a szokásos készlet és a csontleves között?
De várj! Nem a szokásos készlet, mint a csontleves? Dehogy! Noha ezt a két kifejezést leginkább felcserélhetően használják, sok különbség van. A Iráni labdarúgó-válogatott Mez két fő különbség a párolási idő és az állat része, amelyet az előkészítéshez használnak.

A készlet sült csontokat használ, például zöldségekkel, míg a húslevest húsos csontokkal és zöldségekkel készítik. A csontlevestől eltekintve mindkét verziótól, az az, hogy a csontlevest csak csontokkal készülnek – nem adnak hozzá zöldséget vagy húst.

A csontleves előnyei
Hallotta már, hogy milyen fantasztikus csontleves jelent az Ön számára, de senki sem tudta megvitatni, hogy mi segíthet javulni? Nos, válaszoljunk erre a kérdésre, és mélyebben merüljünk a csontleves előnyeibe.

1. A csontleves nagyon tápláló

A csontleves tápanyagokkal van tele, és a tartalom az előkészítéshez használt összetevőktől függ. Például az állati csontok gazdag Labdarúgás Mez magnéziumban, kalciumban, foszforban és más különféle ásványokban. A halcsontok gazdag jódban vannak, és elősegítik az anyagcserét.

A kötőszövetek közé tartozik a glükozamin és a kondroitin, amelyek támogatják az ízületi egészséget. A csontvelő gazdag különféle tápanyagokban, például A és K -vitamin, vas, zsírsavak, cink, magnézium és szelén. Tehát a csontleves tápanyag -tartalma teljes mértékben függ az előkészítéséhez használt csontoktól és szövetektől.

2. Segít az emésztésben

A csontlevest nagyon könnyű megemészteni és elősegíti az emésztési folyamatot. A csontlevesben található zselatin segíti a vizet, amely lehetővé teszi az élelmiszerek megfelelő áthelyezését az emésztőrendszer egészében.

A csontleves magában foglalja a glutamint (egy aminosavat), amely elősegíti az emésztés és az izmok visszanyerését. Egy tanulmány szerint a glutamin segít meggyógyítani a bélgátot. Tehát a csontleves varázslatos italként szolgál szivárgó bél és bélbetegségben szenvedő emberek számára.

Egy másik tanulmányban a táplálkozási szakemberek azt mondják, hogy a gyulladásos bélbetegségekben szenvedő emberek általában alacsonyabb aminosavakkal rendelkeznek. A csontleves kiegészítő Borussia Dortmund Mez aminosavak kínálatával segít kiegészíteni táplálékát.

3. Segít az ízületi egészség javításában

A csontok, az inak és a ligamentumok közé tartozik a kollagén, a fehérjeforrás. A főzés során a kollagént egy másik gelatinnak nevezett fehérjére bontják. A zselatin tartalmaz egy alapvető aminosavat is, az úgynevezett glicinnek.

A Sport Medicine által készített 2017. évi áttekintés azt mutatja, hogy a zselatin -kiegészítés elősegíti a szövetekben lévő kollagén mennyiségének növelését, ami viszont megvédi az ízületeket a felesleges stressztől.

4. Támogatja a fogyást

Noha a csontleves alacsony kalóriatartalmú, kielégítheti az éhséget és elősegíti a fogyást. A Renal Nutrition Journal 2017. évi tanulmánya szerint egy csésze csirkecsontleves sokkal több fehérjét tartalmaz, mint egy csésze alapvető csirkelevest.

A zselatinról is kimutatták, hogy elősegíti a teljesség és a telítettség érzését. Tehát a csontleves fogyasztása nemcsak sokkal több fehérjét adhat az étrendjéhez, hanem segít tovább tartani, hogy a nap folyamán kevésbé valószínűleg túlteljesítse a kalóriákat.

5. Segít az alvás javításában

A glicin, aminosav, a csontlevesben található, amely segít a jobb alvás lazításában és elősegítésében. Egy tanulmány szerint 3 gramm glicin fogyasztása az lefekvés előtt jónak bizonyul az alvással küzdő emberek számára, mivel ez javíthatja az alvásminőséget. Ezenkívül a nap folyamán a glicin fogyasztása elősegíti az álmosság csökkentését, a memória javítását és az agy működését.

6. Támogatja az egészséges bőrt

A csontlevesről ismert, hogy elősegíti az egészséges bőrt és csökkenti az öregedés jeleit. Végül is, ki nem akarja megtalálni egy kicsit az ifjúsági szökőkútot, amelyet mindenki keres?

Egy tanulmány azt mutatja, hogy a kollagén elősegíti a bőr rugalmasságának javítását és az öregedés és a ráncok jeleinek csökkentését. Tehát a csontleves hozzáadása segíthet az egészséges állapotban, valamint a fiatalos bőr előmozdításában.

használatát Matt Weik A csontleves nemrégiben sok népszerűséget szerez az egészségtudatos egyének körében. Ennek a folyékony aranynak óriási egészségügyi előnyei vannak, így ideális étrend -kiegészítővé teszi számos ember számára, aki egészségét és táplálkozását új magasságokba kívánja venni. Vessen egy pillantást arra, hogy pontosan mi a csontleves, nézd meg, mi teszi ezt figyelemre méltóvá, és miért…

Leave a Reply

Your email address will not be published.